Новият халф на ЦСКА Амос Юга съвместява футбола с... пощальонството. Той работи в пощенския отдел в Лион от 2011 г. Само четири години по-късно той вече играе във френската Лига 1 с екипа на Газелек (Аячо), пише „Тема Спорт“.

„Кариерата ми със сигурност не е била разходка в парка. За по-малко от четири години от пощальон се превърнах в играч от Лига 1. Сигурно изглежда необяснимо отстрани, но осъзнавам добре колко далеч стигнах и се наслаждавам на играта. Бях четири месеца в пощата, но получих предложение да стана част от академията на Лион. Когато казах на шефовете си в пощенската служба, че трябва да напусна, никой не ми вярваше“, разказва Юга пред официалния сайт на ФИФА през 2015 г.

„Не мога обаче да кажа, че като пощальон бях нещастен. Имах своята рутина – сутрин отивах на работа, а следобед почивах и играех аматьорски футбол. Беше простичък живот и не съм му обърнал гръб, защото продължавам да поддържам контакт с много от колегите си в пощата. Нямам колата или къщата на Кристиано Роналдо. Притежавам практичен апартамент и имам всичко, от което се нуждая. Няма смисъл да имам басейн у дома. Стъпил съм здраво на земята. Все пак не толкова отдавна разнасях писма“, допълва французинът.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020