ЦСКА официално обяви назначението на нов изпълнителен директор на клуба в лицето на Радослав Златков, докато Филип Филипов става спортен директор, а Стоян Орманджиев административен такъв.

Кой е Радослав Златков?

Радослав Златков е мениджър с над 25-годишен международен опит в различни икономически сектори, сред които телекомуникации, разработка на софтуер и авиация.

Роден е през 1971 г. в София, завършва Техническия университет със специалност „Комуникации“ и притежава MBA степен от Американския университет в България.

Кариерата му започва в „Мобилтел“ (А1), където в периода 1997-2006 г. заема позицията Мениджър планиране и оптимизация на радио мрежи. По-късно, от 2006 до 2011 г., ръководи направление „Планиране на достъп и пренос“ във „Виваком“, а между 2011 и 2013 г. е Генерален мениджър на „Алкател-Лусент“ България. От 2013 до 2020 г. е член на Управителния съвет и Главен технически директор на „Виваком“, като значително допринася за превръщането на компанията в лидер на пазара. В периода 2023-2024 г. заема поста Изпълнителен директор на авиокомпания „България Еър“.

Златков притежава дългогодишен опит в консултирането на големи бизнес структури в Европа и Азия и е водеща фигура в стратегическото планиране и внедряването на иновативни продукти и оперативни стратегии. Успешно е управлявал над 3000 служители и е осъществявал значителни промени в процесите, бизнеса, приходите и културата на организациите, в които работи.

Радослав Златков е висок завидните 201 сантиметра, като може би логично в свободното си време е играл баскетбол, пише dsport. Новият изпълнителен директор на ЦСКА се е подвизавал в Националната аматьорска лига по баскетбол, където е играл за отборите на „Виваком“ и „Топ Тен“. В НАЛБ Златков се отчита със средни показатели от 2 точки, 2.5 борби и 3 асистенции на мач.