Основаният през лятото нов ЦСКА 1948 изигра първа среща в историята си. Тя бе от първенството за юноши старша възраст - Междуобластна група Зона "Б". Юношите паднаха с 1:15 в мач от първия кръг от БМ Спорт! Мъжкият отбор на ЦСКА 1948 има мач в неделя (11 септември) срещу Люлин на старта на сезона в четвърта дивизия.

Мнозина смятат, че в днешния мач участие за юношите са взели същите момчета, които се подготвят под ръководството на Валентин Илиев в мъжкия отбор. Не е точно така, тъй като младият наставник задържа 7-8 от футболистите в първия тим. На практика в днешния състав треньорът Ангел Рангелов разчита на деца родени между 1999-та и 2004 година. Футболистите на противника БМ Спорт бяха с 4-5 години по-големи от "червените".

Едни и същи футболисти ще играят за мъжкия отбор на ЦСКА 1948 и юношите старша възраст. Останалите групи обаче ще бъдат попълвани в движение. Днешните момчета имат всичко на всичко две тренировки - в понеделник и сряда, и днес записаха първи мач. Някои от тях не издържаха на тежкото поражение и се разплакаха. А едно от момчетата напусна преждевременно двубоя.

"БФС промени в последния ден наредбата. За да се класираме догодина във "В" група трябва да имаме освен мъжки отбор и юноши старша възраст и всички възрасти надолу - юноши младша, деца "Б", деца "А" и т.н. Първоначално имахме идея да използваме момчетата от мъжкия отбор и за юношите старша възраст. Сега обаче събрахме нови групи. Треньорът на първия отбор реши да задържи 8 футболисти в първия тим за двубоя в неделя и така се наложи да използваме по-малките момчета", каза пред Виаспорт директорът и треньор на школата на ЦСКА 1948 Ангел Рангелов.

"Аз никога няма да се откажа, тъй като съм рожба на ЦСКА и искам да помогна с всички сили и средства да се възроди новият клуб. Имаме добри футболисти в първия отбор и целта е ясна - тази година да влезем във "В" група. Детско-юношеската школа ще тръгне, но се прави бавно. Този резултат е негативен, но се получи. Видяхте, че играхме с човек по-малко. Батковците от противника бяха с по четири години по-големи, надиграха ги, но да се учат. Нямаше как и трябваше да се изиграе тази среща", добави Геле Рангелов.

"Лично за мен от такива мачове няма смисъл. Видяхте разплакани деца, не искат да играят, тръгват си на полувремето. ЦСКА като остана с човек по-малко направих жест и извадих едно от моите момчета, за да бъдем наравно. Но нито може да видим ние на какво ниво сме, нито нищо", коментира треньорът на БМ Спорт Боян Мартинов.

Всичко за Първа лига
ТВ програмата на Първа професионална лига