Председателят на ЦСКА 1948 ген. Иван Мечков даде пресконференция, на която разкри, че се водят разговори за използване на стадион „Васил Левски“ от новосформираното дружество. Той поясни, че се чака отговор от Министерството на младежта и спорта за използване на стадион „Българска армия“. Генералът призна, че е имало възможност "червените" да почнат от "В" група, но се е взело решение да не бъдат прескачани нива и всичко да остане прозрачно и честно.

„Имаме разговори за стадион „Васил Левски“. Пратихме искане. Няма да има проблем. Ще използваме сектор „А“, което ще струва между 4-6 хиляди лева на мач. Чакаме отговор от Министерството на младежта и спорта за „Българска армия“. Знам, че от министерството са подготвили отговор. Билетите за мачовете ни от "А" областна ще струват между 5 и 10 лева. Очакваме около 2-3 хиляди запалянковци“, заяви председателят на ЦСКА 1948.

Генерал Мечков не пожела да коментира кои ще бъдат спонсорите на тима, тъй като не е оторизиран за това.

„Дали Кирил Домусчиев е спонсор? Колкото е той, толкова е и Васил Божков, толкова е и Манджуков! Засега не съм оторизиран да казвам имената на спонсорите. Има няколко човека. Получихме 50 000 лева от неправителствена организация“, призна генералът.

„Надяваме се до три години да имаме 100 000 членове на клуба. Защо да е голяма тази бройка? Има много цесекари! Ние няма да пречим на никой, но нека и на нас не ни се пречи. В момента определено ни се пречи.“

„От морална гледна точка е важно да вземем марката "ЦСКА", но в момента нямаме много голям финансов ресурс. Много хора обаче казаха, че ще помогнат финансово. Ще се включим на търга определено“, разкри Иван Мечков.

„Имахме вариант да почнем от "В" група, но обещахме на хората всичко да е по закон и да започнем на чисто и да не прескачаме групи. Така и ще бъде. Скоро ще имаме официален сайт", допълни шефът на новото ЦСКА.