ЦСКА ще се изправи срещу Локомотив (Пловдив) на 29 октомври на "Българска армия" пред празни трибуни. Това стана ясно, след като ДК към БФС очaквано наказа "червените" заради изцепките на феновете по време на дербито с Левски. 

Както е известно, привърженици на "армейците" хвърлиха факла към боса на "сините" Спас Русев, който впоследствие беше изведен от ложата на "Васил Левски". Освен това двама футболисти на "сините" бяха уцелени с бутилки, полетели откъм сектор "А".

Официално наложената санкция е лишаване от домакинство, но тя е заменена от мач без публика. Общата парична санкция на ЦСКА възлиза на 10 300 лева - за нерегламентирано използване на факли и димки - 300 лева; бомбички - 2000 лева; за  хвърлени предмети - 2000; за обида на длъжностно лице помощник треньорът на Йорданеску - 1 среща и 2000 лева; за сигналната ракета - 3000 лева; заради двамата ударени футболисти с предмети -  1000 лева и 1 мач забрана за игра пред публика.

Левски също е санкциониран заради феновете си в дербито - 2000 лв. заради хвърлени предмети, пиротехника и други провинения. Общата парична санкция на "сините" е 4300 лева. 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига