Трима играчи са определени за щатни изпълнители на дузпи в ЦСКА. Те ще се разбират помежду си на терена кой да застава зад бялата точка. Избраниците са двама от португалците – Давид Симао и новото попълнение Тиаго Родригес, както и крилото Кирил Десподов.

Поне в началото на сезона, когато Родригес се очертава да е със статут на резерва, основният избор за изпълнител на дузпа ще се пада между Симао и Десподов. Португалецът вече се разписа от 11-метров наказателен удар при 4:0 над Берое на „Армията“ миналата година. Тиаго Родригес също е вкарвал от дузпи в своята кариера.

Родригес има попадения и от преки свободни удари, като е бил щатен техен изпълнител в почти всички предишни свои отбори. Такъв ще бъде и в ЦСКА.

“Червените" получиха 4 дузпи през изминалия сезон, като вкараха три от тях чрез Симао, Бумал и Преслав Йорданов. Последните двама вече не са част от състава. Преслав Йорданов пък изпусна от бялата точка срещу Дунав на „Армията“ в края на миналата есен, когато Мартин Луков спаси удара.

Сред потенциалните изпълнители на наказателен удар през новия шампионат ще бъде и Фернандо Каранга.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма