Полицай е пострадал преди дербито ЦСКА – Левски на Националния стадион „Васил Левски“, научи ексклузивно БЛИЦ. Все още не е ясно колко сериозно е състоянието на униформения.

По-рано през деня БЛИЦ вече ви информира за нападението над автобус с фенове на Левски на магистрала Тракия.

Към 10.30 часа е получен сигнал за инцидент и в района на Ябланица. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни, пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор. Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си. От инцидента няма пострадали, има нанесени материални щети. Жертвите са успели да се изнесат от мястото и са потърсили помощ в РУ-Ябланица.

В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него. Предприети са светкавични полицейски действия с цел установяването и задържането на останалите участници в инцидента.

Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая с потрошения с камъни автобус на АМ „Тракия“ от по-рано днес.