Фирмата "Еко Депозит Солюшънс", която се яви на търга за емблемата на ЦСКА, проведен в Кърджали, е оттеглила задатъка си от малко над 160 000 лева, съобщава "Тема спорт". Тя предложи втората най-голяма оферта в търга - на стойност 3 061 000 лв.

Победител 8 наддаването стана "Ред Енимълс" - фирмата на фенобете на ЦСКА, зад която стои Гриша Ганчев. Нейната оферта бе за 8 милиона лева.

Синдикът Дора Милева тепърва трябва да определи реда на разпределяне на парите и едва след това съответната сума се превежда.

В регистрите вчера бе отбелязано движение от страна и на друг кандидат -Никола Газдов. Не е ясно дали и той не е поискал да оттегли задатъка си. Неговата оферта бе на стойност от около 2.5 милиона лева.

Ето и четирите оферти за активите на ПФК ЦСКА АД:

1.Иван Велчев (представител на Ред Енимълс) – 8 000 000 лева (победител)

2."Еко Депозит Сълюшънс" ЕООД - 3 061 000 лева

3.Никола Газдов - 2 588 000 лева

4."Интегрис Лаб" ООД - 2 107 000 лева (оттеглена)

Междувременно победителят в търга - "Ред Енимълс", може да вземе марката "ЦСКА" до края на месеца. Фирмата, която е собственост на Иван Велчев - Кюстендилеца, спечели търга с оферта от 8 милиона лева, но ще ги получи, когато изплати въпросната сума.

Малко след края на търга административният директор на ЦСКА-София Милко Георгиев обяви, че сагата ще се проточи поне 3-4 месеца, тъй като има сложни процедури, касаещи изготвянето на списъци от синдика, а те от своя страна могат да се обжалват пред съда от всеки един кредитор.

Срокът обаче може да бъде съкратен. Не е изключено списъците, които трябва да дадат яснота кой кредитор каква сума ще получи от въпросните 8 милиона, да бъдат готови до края на този месец.

След това "Ред Енимълс" ще има две възможности - или да плати в 7-дневен срок, или да обжалва пред СГС, защото е кредитор на ЦСКА и има това право.

Ако избере първото, ще стане официален собственик на активите и емблемата на фалиралия ЦСКА.