Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира ролята си в щаба на новия треньор на тима Добромир Митов. Митов застава начело на "армейците" след изненадващата оставка на Любослав Пенев, а според съобщение в официалния сайт на клуба Димитър Пенев и Люпко Петрович ще бъдат консултанти на наставника.

"Треньорската професия е много дълга и много сериозна, такава е съдбата на треньорите. Знаете, че аз съм почетен президент - винаги съм помагал, и сега ще помагам. Няма да играя аз, но отвън все пак ще правя нещо полезно. Ще давам оценка на нашите състезатели. Няма да се бъркаме на новия треньор, но когато разговаряме помежду си, говорим за ЦСКА и успеха на ЦСКА.", каза Стратега от Мировяне пред журналистите.

"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера.", добави в типичния си стил бившият национален селекционер. Той коментира по следния начин оставката на Любослав Пенев: "Такива случаи има много, има и преждевременно. Всичко е свързано с успеха на даден клуб. Знаете, ЦСКА е голям клуб от много години. Последните 1-2 години по-трудно нещата се сбъдват, от страна на ръководството всичко е нормално. Има такива моменти, когато и големите треньори напускат."

Относно евентуално напрежение между феновете и ръководството след напускането на Любо Пенев, почетният президент на ЦСКА заяви: "Състезателите има, треньори има, ръководство има, договори има. Надяваме се, че нашите фенове са доста точни - разбират успехите, разбират негативните неща. Все пак за тези 2-3 месеца си в тройката. А какво правят останалите групи - за какво играят те? Всичко е възможно, има срещи, има грешки, всичко е възможно".

"Митов беше помощник на Любо Пенев, бил е мой състезател, ако пита винаги ще му помогна, тук няма помощ. Изпълнителите трябва да се събудят, всеки един играч трябва да си промени мисленето до края на мачовете. Винаги има тези промени, не е нещо ново, българският футбол на този етап е така. Аз отговарям на по-обширни въпроси, тези мачове които остават до края на първенството, жалко, че пропиляхме Купата, където изцяло е вина на самите футболисти в отделни минути при резултат 2:2, това е грешка на самите футболисти.", каза още Пенев.