Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев се изказа в типичния си стил за жребия за Лига Европа в Нион преди дни. Както е известно, легендарният треньор стана пряк свидетел на случилото се, тъй като се явяваше представител на "червените". Пената обаче така и не видя името на ЦСКА в жребия, тъй като клубът не бе допуснат от УЕФА.

Ето какво каза Пенев без редакторска намеса и едно към едно след едно от поредните издания на Каменица Фен Купа:

"Десет минути преди да започне жребието - можем да участваме по отношение да присъстваме, но наредба на главния секретар... Само като зрител. Ние какво да правим? - Да си дадем документите, да ги върнем - не. С тях бяхме до края, наблюдавахме другите. Неочаквано от Русе представителят техният беше на почивка близко до залата за теглене на жребия. Той се яви, честитихме си всичко там, но нещата са от по-рано, продължават и днес и утре. Окончателно, вероятно, във вторник сутринта ще бъде всичко ясно.", каза Пенев.

"Не беше неприятно. Има десетки, стотици мои колеги от ръководството, с които се познаваме. На всяка една крачка, всеки един метър се поздравявахме. То не се обръща внимание за нашето участие, защото има много нови отбори, които ще направят изненада на клубно и на национално ниво."

"Дори имаше един въпрос към представител на БАТЕ Борисов. Питам го - защо не пуснахте вашите състезатели срещу нашия национал. Ако бяха те, щяхме да победиме. Той само се усмихна, вика "Пена, спокойно".