Легендарният футболист и треньор на ЦСКА гостува на организирано от клуба събитие по представянето на реплика от първия трофей, спечелен от "армейците".

Той определи купата като "новородено, което трябва да се пази, за да стане човек".

Пенев коментира изминалия финал за купата на България с Левски, загубен от ЦСКА с 0:1. Той каза, че "сините" са победили с половин гол и подчерта, че играчите трябва да дават повече от 50% от възможностите си, защото другото говори за "вътрешно отношение с ръководство и треньор".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Един мач, който създава напрежение сред привържениците. Самите състезатели трябва да надхвърлят качествата си и тогава се получава добър мач. След като ЦСКА загуби, значи не се е получило. И при Левски не се получаваше, но с половин гол победиха.

Важното е играчите да изпълняват задачите над 50 процента. Ако е под 50 процента е ясно, че има някакво вътрешно отношение - ръководство, треньор, въпроси, които не са ясни и чисти", каза Пенев, който след това бе попитан и какво мисли за транспарант на "червената" агитка със снимка, на която надскача легендата на Левски Георги Аспарухов в борба за топката.

"Имам тази снимка вкъщи. На много места има тези мои снимки. Виждате разликата в отскоците, въпреки че Аспарухов беше с 10 сантиметра по-висок. Това беше един футболен, чист двубой, без нарушение. Това е история и урок за младото поколение", каза Пенев пред репортери.