Треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев присъства на откритата тренировка на ЦСКА преди предстоящото в събота издание на вечното дерби срещу Левски. Той говори пред медиите относно очакванията си за големия мач в родния футбол.

„Всички, които обичат футбола в България и Европа, винаги са наблюдавали тези мачове, защото футболистите от двата състава са давали много голям принос за националните гарнитури. Плюс това, винаги и конкуренцията е била между тези два клуба, кой ще бъде пръв, кой втори. Двубоите винаги са били интересни“, заяви Пенев.

„Обидно е да коментирам как да играят отборите, защото има треньори, които да ги водят. Аз да давам мнение и анализ… Интерес е имало и мисля, че ще има. Някои от феновете, които идват за първи или втори път, ако ги попитате колко българи има, ще ви свалят апаратите, да не го снимате“, допълни 79-годишната легенда на българския футбол.

Стратега от Мировяне взе отношение и по въпроса с разменените задочни реплики между треньорите Станислав Генчев и Александър Томаш няколко седмици преди дербито.

„Ако двамата, както са го коментирали, не беше пред журналисти, нямаше да се знае за тези теми. Не мога да коментирам, това са си техни отношения, те отговарят за играта. Ние можем след мач да вземе участие, да коментираме, но основата работа е тяхната“, заяви легендарният треньор.

Димитър Пенев коментира и загубата на националния отбор с 0:5 от Северна Ирландия в мач от Лигата на нациите.

„Гледах националния отбор на прескок, превключвах и други мачове, няма смисъл да коментираме. След като загубим, трябва да сме по-спокойни и външно, и вътрешно. В историята се повтарят мачовете. Винаги, когато има такъв мач, спомените се връщат. Не мога да правя анализ за нивото на националния отбор, аз съм минал по този път, не мога да коментирам. Винаги съм имал критика. В движение сме коментирали и преди, не трябва да давам някаква оценка. Засега съм здрав, никъде не ме боли“, сподели Пенев в свой стил на въпрос дали го боли от загубата в Белфаст.