Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев и нападателят на тима Бисмарк Чарлс получиха наградите си в пресклуб „България“. Любо беше избран за наставник №1 за месец май, а ганаецът за футболист на същия месец. 

Пенев коментира жребия на „червените“ в турнира Лига на конференциите и ситуацията в отбора. 

„Наясно сме с жребия. Очаквахме от този тип противници. Никога не трябва да има подценяване. На това обучавам моите футболисти и трябва да са подготвени. Знаем двата съперника, започваме разузнаване и затова се готвим. Не виждам минус в това, че сме домакините в първата среща. На лагер сме в момента и се стягаме за първенството в България и участието в Европа”, заяви Любо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Не знам дали сега е моментът да коментираме това, което говорих преди месец. Пред ЦСКА стоят най-високите цели, особено ако аз съм треньор. Аз съм взискателен и момчетата трябва да са наясно, че с много труд нещата се постигат. Това е философията, която следваме. 

В никакъв случай не съм суеверен. Наясно сме какво ни предстои и каква година чакаме. През 3-4 дни ще имаме мачове и никой не мисля, че ще е лесно.

ЦСКА ще бъде по-силен отбор. Това, което виждам и играчите, с които разполагам, е сериозност, професионализъм и отговорност. Убеден съм, че тимът ще е по-силен през новия сезон.

В момента има много спекулации, когато има трансферен период. Има слухове, които вървят, но чакаме всичко официално. Ще има информации, но сега не е необходимо да ги съобщавам.

Колко точно играчи очакваме, няма да казвам. Не ги взимаме на килограм, но чакаме още попълнения. Нека мине време. Аз съм на този принцип като треньор и футболист. Когато видя, че играчът е в съблекалнята с екипа на ЦСКА тогава си казвам, че той е от нашия отбор. Така постъпвам и в този момент. Търпение, спокойно, ще огледаме нещата. Каквото е необходимо, се прави, за да се надгради нивото и качеството на отбора”, каза още Пенев.

„Ще има преотстъпени футболисти. В близките дни ще се знае къде ще отидат. Относно това, че ще има повече или по-малко концентрация в един от турнирите? Не! Максимално сме въвлечени в тях. Стремим се да сме възможно най-високо в турнирите, които участваме, така че не трябва да се повтарям. Не бива да се задоволяваме с нещо посредствено, ще търсим най-високото ниво и цели, които можем да постигнем. Отборът ще бъде подготвен. Има конкуренция по постовете, което е много важно за отбор с високи цели. Към момента вървим много добре”, завърши Пенев.