Юношите на ЦСКА до 15 години победиха Велбъжд (Кюстендил) с 5:2 в отложен двубой от VII кръг на Югозападната зона в Елитната група. Армейците, водени от Христо Марашлиев, започнаха срещата по отличен начин и поведоха още във втората минута след гол на Мартин Смоленски, а в 7-та отново той удвои за тима, пише официалният сайт на ЦСКА.

Христо Марков се разписа за 3:0 в 29-ата минута. Гостите от Кюстендил върнаха две попадения в началото на второто полувреме. В 62-ата минута резултатът стана 4:2 след гол на Алпай Рамадан, а със страхотен изстрел в последната минута на добавеното време Мартин Аврамов оформи крайния резултат 5:2.

Това е пета поредна победа за ЦСКА U15 и общо седма от осем мача в първенството до момента. ЦСКА е на второ място с 21 точки, колкото има и ДИТ. Лидер с 24 е Левски. Единствената загуба на "червените" е именно в дербито с Левски с 1:4 по-рано през сезона.

Следващият двубой на тима е в събота (14 октомври) срещу Локомотив (София). Срещата ще се играе от 11:00 часа на базата в Панчарево.