Вече бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров каза на 29 април пред БЛИЦ СПОРТ, че след като настоящото ръководство го елиминира, ще се опита да направи същото и със синдик Дора Милева.

Няколко дни по-късно от "Армията" разпространиха декларация, в която съобщават, че: "Още днес ръководството на ПФК ЦСКА АД ще входира искане на основание чл. 657, ал.2 от Търговския закон до съдия Райкинска за незабава смяна на синдика на дружеството Дора Милева."

"Ръководителите на нашия клуб са единодушни, че същата не изпълнява задълженията си и с действията си застрaшава интересите на кредиторите и длъжника", допълват от Борисовата градина.

Така това, което Александър Тодоров каза пред екипа ни преди няколко дни, днес вече е задействано. Бившият шеф бе премахнат, тъй като настояваще за оздравяването на ЦСКА - нещо, което сегашните ръководители не искат да правят.

На следващия ден след изказването на Тодоров синдик Дора Милева коментира възможно ли е да бъде елиминирана: "Да, отстраняване на синдика е възможно. Това обаче може да се случи само от съда или след общо събрание на кредиторите. Доколкото съм наясно, няма внесена молба до съда за моето отстраняване".

Ако се вярва на декларацията на ЦСКА от днес, такава молба обаче вече ще бъде входирана.