Гардар Гунлаугсон беше един от провалите в ЦСКА. Исландецът дойде със сериозни надежди, но единственото, с което се запомни, бе красивата му съпруга Асдис Ран. Ледената кралица бързо се превърна в център на внимание на българския хайлайф, докато мъжът й не отлепваше на терена.

Сега обаче Гари, както го наричаха феновете, се е превърнал в голова машина. 33-годишният нападател има 11 гола в 12 мача за Акранес, който се състезава в първенството на Исландия. От началото на сезона Гунлаугсон има един хеттрик, в един мач вкарва два гола, а в останалите се разписва по веднъж и така оглавява голмайсторската листа на шампионата.

Акранес е с пет поредни победи и от изпадащ се изкачи до пето място в класирането. Гунлаугсон играе пети пореден сезон за Акранес, един от тях във втора дивизия.

Гунлаугсон пристигна в ЦСКА през лятото на 2008 година, след като клубът остана без лиценз за Европа. Тогава на една пресконференция Димитър Пенев едва произнесе името му, като всъщност се отказа да го прочете и продължи със следващия в списъка. Исландецът напусна Борисовата градина през лятото на 2009-та, като за един сезон изигра седем мача във всички турнири и отбеляза един гол - на Балкан (Ботевград) за Купата на България.