Фирмата "Ред Енимълс" ЕООД е подала официално възражение срещу разпределението на парите за емблемата и активите на обявеното във фалит ПФК ЦСКА АД. Както е известно, в края на месец май "Ред Енимълс", представлявана от фена Иван Велчев - Кюстендилеца, спечели наддаването за активите с оферта от 8 милиона лева.

Възражението е внесено на 28 юни и може да се види в сайта на Министерство на правосъдието. Освен победителя в търга, възражение е подал и лицето Тодор Иванов. По-рано БЛИЦ вече информира, че подобно възражение е подал и бившият директор в ЦСКА Рудолфо Ваноли.

Припомняме, че Софийски градски съд свика заседание на 13 юли, когато ще се разглеждат възраженията. След като бъдат разгледани възраженията съдия по несъстоятелност ще ги утвърди или отхвърли. Следва 7-дневен срок, в който кредиторите имат нова възможност за възражения. Ако има такива, процедурата ще бъде забавена и ще се действа, както в момента - заседание по разглеждане на жалбите, произнасяне на съдията и 7-дневен срок.

Едва, когато няма възражения, се пристъпва към плащане на сумата от 8 милиона лева.

Ето каква е процедурата от тук нататък:

Дора Милева трябва да изчака 14-дневния срок, в който всеки един от 143-мата кредитори имат право да обжалват (тя обяви списъка с кредиторите на 18 юни). До момента вече има няколко възражения.

14-дневният срок за възражения изтича около 3 юли. Дора Милева вече насрочи заседание, на което да разгледа жалбите - 13 юли. Съдия по несъстоятелност ще утвърди или отхвърли решенията на синдик Милева.

След това има нов 7-дневен срок – след решението на съдията, в който кредиторите отново имат право да обжалват. Ако няма нови обжалвания, се пристъпва към плащане на 8-те милиона към кредиторите. Ако има обаче нови обжалвания, следва ново изчакване, решения на съдията и забавяне във времето.

Ето възраженията в последните няколко дни