На днешния 16 август през 2007 година ЦСКА постига равенство 1:1 като гост на Омония в Никозия. Двубоят е от втория квалификационен кръг от турнира за Купата на УЕФА.

17 секунди са необходими на Клаудиней Апаресидо - Неи, за да вкара първия си гол за ЦСКА в евротурнирите. Бразилецът, който през лятото на 2007 година идва на "Българска армия" от португалския Навал, бързо започва да изплаща дадените за него 600 000 евро, припомня официалният сайт на ЦСКА.

Румънецът Флорентин Петре спира с гърди топката на Неи, който без да се замисля я шутира по посока вратата на Антонис Гиоргиалидес. Стражът е безпомощен, въпреки че шутът е от около 35 метра.

В 14-та минута капитанът на Омония Костас Каяфас изравнява за 1:1 и така завършва срещата. Треньор на домакините е Драгомир Окука, който от следващия сезон ще застане начело на Локомотив (София).

Рефер е известният англичанин Мартин Аткинсън, който в 66-та минута показва втори жълт картон на Валентин Илиев. На реванша ЦСКА побеждава с 2:1 с късен гол на Георги Чиликов.

Състав на ЦСКА: Ивайло Петров, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Никола Вуядинович, Йордан Тодоров, Тодор Янчев, Абдер Кабус, Кевин Амунеке (65 - Хосе Гарсес), Флорентин Петре (68 - Куидо Ланзаат), Велизар Димитров, Неи (83 - Шалозе Удоджи)