ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Левият бек на националния отбор Петър Занев е предложен на треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро, информира „Тема Спорт“. Младият специалист ще се запознае с качествата на бранителя и ще реши дали го иска в отбора. 32-годишният Занев става свободен агент, след като напуска Амкар. Клубът от Перм е пред фалит и националът вече се оглежда за нов отбор.

“На 99% си тръгвам от Амкар. Явно нещата с клуба няма да се оправят. Има интерес към мен от няколко руски отбора, което е нормално с оглед че през последните пет години играя в тази страна. Ще изчакам още малко, защото искам да избера внимателно. Приоритет ми е да остана в Русия”, каза Занев пред „Тема Спорт“.

На въпрос дали би приел, ако получи покана от ЦСКА, той отговори: “Не бих искал да коментирам. Аз съм в отлични отношения с ръководството на ЦСКА и един ден може да се върна в България.”

Петър Занев бе избран за втория най-добър играч на Амкар през завършилия наскоро сезон. Тимът се спаси от изпадане, след като спечели плейоф срещу Тамбов. Клубът обаче изпитва сериозни финансови проблеми, като на футболистите им се дължат по три заплати.

Занев има 34 мача за националния отбор, като за последно игра в контролата с Босна и Херцеговина през март. В случай, че се стигне до преминаване на благоевградчанина в ЦСКА, той ще се конкурира за титулярно място с Жеферсон.