Спортният министър Радостин Василев говори относно случващото се със стадиона на ЦСКА. Както е известно, на рождения ден на клуба на 5 май ръководството на "червените" и ММС подписаха договор за сътрудничество за реконструкцията на "Българска армия". В близките дни ще бъдат обявени и по-конкретни детайли относно реализацията на проекта. Василев внесе яснота какво предстои. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не знам да има спор между фенове и еколози. Няма казус със стадиона на ЦСКА. Държавата е предоставила една правна възможност, след като е получила дължимото си от наемателя и той има реална възможност до края на годината да я реализира. Футболният клуб е поставен под абсолютно справедлив процес, който трябва да протече с проектиране, с бизнес план, с гаранции за изпълнение... Надявам се дълбоко да се справи", каза Василев при гостуването в БНТ. 

"Ние не нарушаваме екологичното равновесие в Борисовата градина, няма да излизаме извън строителството на чашката. Това е в интерес и на държавата, и на клуба. Трябва да говорите с феновете, еколозите и ръководството за повече подробности. Нямам никакви пристрастия към нито един клуб и най-добре това го виждат ЦСКА", продължи спортният министър.

"Планираме и се надяваме да имаме нов национален стадион, защото настоящият е амортизиран по всякакъв начин. Той е морално остарял, строителното му функциониране е застрашено. Един национален стадион струва стотици милиони левове, но трябва да имаме такъв. Планира се детайлно и не е обект на емоция, а е обективна необходимост. Сегашният наистина ни поставя на последно място, дори на Балканите, в това отношение", добави Радостин Василев.