Голът на Енрике Рафаел в 61-ата минута беше кристално чист. И напълно незаслужено отменен. ЦСКА повеждаше с 2:1. Това е самата истина.

Но има и друга истина. Също кристално чиста. А тя е, че ЦСКА не приличаше на отбор в полуфиналния реванш срещу Левски снощи. Ако „червените” бяха създали много положения, ако превъзхождаха съперника си, ако се виждаше, че са много близо до обрата, тогава всички щяха да имат пълното право да се оправдаят на първо място със съдията. И нямаше кой да ги укорява.

Но след като си бил далеч от това, което трябва да бъдеш, с какви очи ще излезеш и ще нападнеш съдиите?!

Забележете само – от средата на първото полувреме ЦСКА беше с човек повече. Но по нищо не личеше, че е така. Тромави и мудни в средата на терена, без грам импровизация и нестандартни отигравания, без смислени атаки и сериозни ситуации пред противниковата врата. Хайде да си го кажем направо – да е жив и здрав Божката Митрев, че съдейства за „червените” голове. 

И като действаш еднотипно в атака и разчиташ на стил от 80-те години, при който търсиш само и единствено централния си нападател, как да се надяваш на успех.

А и къде бяха червените сърца? Само в Сектор „Г”, но не и на терена. Всъщност – не. На терена имаше само едно голямо сърце. Огромно, но недостатъчно. Това на Каранга. Бразилецът превъзмогна огромната болка да излезе на терена, след като само няколко часа преди това научи ужасяващата новина, че е загубил майка си. Стисна зъби и реши да играе. Но понеже лошото не идва само, дойде и контузията му, която го извади от мача.

Къде обаче бяха сърцата на Стойчо Атанасов и Жеферсон? Бразилецът, който има повече картони отколкото голови асистенции, беше спряган за заместник на Антон Недялков. Но разликата между него и отлетелия за Щатите бек е от Земята до Луната.

Не обаче това е проблемът. Проблемът е друг. Всички знаят какъв е. Нека благодарим на Стамен Белчев. Човекът направи, каквото можа. Но за него титлата и купата са много висока летва. Трябва  някой друг да я прескочи. В противен случай „червените” няма да изскочат от ямата, в която потънаха. Потънаха болезнено,  след като до вчера бяха сочени за шампиони и носители на държавния трофей. В крайна сметка от двата стола ЦСКА се оказа на земята... И сега е нужно изправяне. Спешно и неотложно.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ