Търгът за емблемата и активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД е в четвъртък (30 март). Синдик Дора Милева очаква оферти от заинтересованите страни между 13:00 и 14:00 часа на стадион „Българска армия”.

Към този момент интересът към емблемата  е нулев. Дора Милева обаче очаква да има такъв по-късно днес или утре (29 март). Преди известно време интерес към активите, респективно емблемата на ПФК ЦСКА АД, обявиха настоящите ръководители на клуба, както и ЦСКА 1948.

Изискуемата сума за активите на ПФК ЦСКА АД е в размер на 1 646 325 лева. Ако никой не подаде оферта на първия търг, се провежда втори. Тогава сумата ще е с 20% по-ниска. Ако отново няма желаещи, се свиква трети търг, когато цената се уговаря по взаимно съгласие между синдика и кандидатите.

В случай че активите не бъдат закупени накуп и от третия опит, тогава ще се стигне до разпродаването им поотделно.

Феновете вече обявиха, че се събират точно на 30 март (четвъртък) на стадиона. По техни думи, за да репетират преди дербито с Лудогорец в събота. Те обаче добавиха в изявлението си: "Емблемата ще браня", с което намекват, че ще следят с интерес и случващото се около търга.

Денят на търга се очертава за съдбоносен, тъй като бъдещият притежател на емблемата би имал далеч по-сериозно основание да претендира за някаква наследственост на фалиралия клуб.

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига