След като държавата взе базите от ЦСКА и ги даде на ЦСКА-София, официално стана ясно, че автентичното дружество няма да проведе своя втори подготвителен лагер. Както БЛИЦ СПОРТ съобщи още преди дни, подготовката на "червените" в Трявна пропада.

Софийски градски съд обяви, че отхвърля искането на синдик Дора Милева за даване на разрешение за провеждане на тренировъчен лагер в Трявна, както и не й дава разрешение да се разпореди със сумата от 24 700 лева за хотелско настаняване в Трявна.

Единственото, което е разрешил съдът, е разход от малко повече от 3 хиляди лева за закупуване на лекарства.

Съобщението от СГС:

Закрито/разпоредително заседание

Определение от 18.07.2016 ОТХВЪРЛЯ искането на синдика Дора Милева – Иванова за даване разрешение от съда за провеждане на тренировъчен лагер на футболистите на ПФК „ЦСКА“ АД в гр. Трявна, както и за даване на указания на изпълнителния директор на длъжника да окаже съдействие за провеждане на тренировки на стадион „Българска армия“, поради липса на правомощия у съда да дава разрешения, касаещи текущата търговска дейност на длъжника.

НЕ ДАВА разрешение на синдика Дора Милева – Иванова да се разпореди със сумата 24 700 лева по издадена на 06.07.2016 г. проформа-фактура от „Премиум Травъл“ ЕООД за хотелско настаняване в гр. Трявна.

РАЗРЕШАВА на синдика Дора Милева – Иванова, на основание чл. 658, ал. 1, т. 9 ТЗ, да се разпореди със сумата от 3002.21 лева от банковите сметки на длъжника за закупуване на лекарства, хранителни добавки и санитарни материали за футболистите по приложените към молба от синдика с вх. № 94921/13.07.2016 г. две проформа-фактури и фактура от 05.06.2016 г. и 06.07.2016 г. Определението не подлежи на обжалване. Да се впише в книгата по чл. 634в ТЗ, водена при СГС.