Новото попълнение на ЦСКА Джорди Кайседо ще бъде даден на ФИФА от бившия си клуб Витория Байя. Футболистът прекрати договора си с бразилците и подписа с "червените" като свободен агент, а жълтата му карта пристигна и вече е картотекиран в БФС.

През януари Кайседо поиска прекратяването на договора му с Витория и пропусна някои тренировки. Според информация на „Globo Esporte“, въпреки официалното прекратяване на договора през миналата сряда, двете страни все още са в процес.

Витория възнамерява да сезира ФИФА заради действията на Кайседо, така че играчът да носи отговорност за всички загуби, които клубът има в тази конкретна ситуация.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В Бразилия припомнят, че случаят с Кайседо е подобен на този между Куева със Сантос. Перуанският футболист поиска едностранно прекратяване на договора чрез правилата на ФИФА с твърдението, че към него има просрочени заплати. В крайна сметка Куева подписа с мексиканския Пачука, след като договорът му бе прекратен. ФИФА обаче осъди клуба и играча да платят на Сантос.