ЦСКА може да играе в „А“ група още през есента, ако се приеме план за оздравяване на дружеството. Това обяви синдикът на „червените“ Дора Милева пред „Нова Телевизия“. Планът трябва да включва разсрочване на задълженията за 10 и повече години. Програмата трябва да бъде одобрена от министъра на финансите.

„Има такава възможност, стига да се приеме бизнес план, който да е част от оздравителен план. Необходимо е да се поиска съгласието на министъра на финансите относно взиманията на държавата, представляване от НАП в това производство, за да се разсрочат публичните задължения на дружеството за 10 и повече години. Това за тях е значително по-добре от другата алтернатива – да получат не повече от 5% при прекратяване на дейността и осребряване на дружеството“, обяви Милева.

Без да се ангажирам с конкретни числа, бих могла да кажа, че „принципно е възможно задълженията към НАП да се разсрочат, а тези към частните кредитори да бъдат редуцирани до голям процент или да се опростят, а други да бъдат преоформени в акции. Така един сериозен инвеститор би могъл да възстанови дейността на дружеството още от есента и отборът да продължи в „Б“ група или планираната Висша лига, с годишен бюджет не по-голям от този на другите отбори в първата половина на „А“ група“, допълни синдикът на ЦСКА.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!