ЦСКА опитва да уреди египетски халф от лятото, съобщава местният всекидневник Youm7. Според публикацията армейците преговарят с 25-годишния Махмуд Абдел, известен под прякора Дунга. Той е собственост на втория в първенството Замалек, но този сезон е със статут на резерва - играл е в 9 от 26 възможни мача в шампионата, има и 2 участия за купата.

Любопитното е, че Дунга вече е бил в България. През есента на 2011 г. носи екипа на Светкавица, който тогава бе спечелил промоция в Първа лига. Египтянинът записва б мача за мълниите, като прави дебют срещу Лудогорец (0:1).

"Източници, близки до играча, твърдят, че Дунга е влязъл в сериозни преговори с ЦСКА за трансфер от началото на следващия сезон", пише африканският вестник Youm7, който уточнява още, че Замалек е склонен да пусне играча предвид статута му на резерва.

Дунга има общо 28 мача за Замалек, като е играл в елита също за Миср ЛелМакаса, както и за нискоразредния Ел Мостакбал. Той е част от Светкавица, когато е бил едва на 19 години. След това кариерата му тръгва нагоре и на няколко пъти е попадал в полезрението на националния селекционер на Египет.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018