Финалът за Купата на България между Монтана и ЦСКА започна без инциденти, съобщиха от СДВР. На стадион "Васил Левски" не бяха допуснати четирима зрители, засечени да носят пиротехнически средства и един – с маска.

По-рано през деня в столично полицейско управление бяха доведени и двама без документи за самоличност.

По предварителен план служители на СДВР следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на столичния град по време и след края на спортната среща, която започна в 20 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

Пристигащите организирано с автобусни превози от страната привърженици на Монтана бяха съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места пред вход № 4 на стадиона. За организирано пътуващите привърженици на ЦСКА от страната също бе осигурено паркиране на алеите пред секторите „А” и „Б” на стадион „Българска армия”.

Преди влизането на територията на стадиона, на изградени контролно- пропускателни пунктове служителите на реда извършваха щателна проверка на влизащите. Униформените следяха за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Малолетни влизаха само след предоставяне на предварително попълнени декларации и с пълнолетен придружител. На стадиона не бяха допуснати четирима зрители, засечени да носят пиротехнически средства и един – с маска. По-рано през деня в столично полицейско управление бяха доведени и двама без документи за самоличност.

Униформените охраняваха и организираното шествие на феновете на ЦСКА, което тръгна от Народния театър „Иван Вазов“ в 17:30 часа. При започването на мача нямаше сигнали за инциденти и груби нарушения на обществения ред.

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!