Феновете на ЦСКА са единствените заради, които отборът продължава да е жив! И това е безпощадно ясно, защото клубът щеше да е в миманса, ако привържениците го бяха изоставили.
 
Явно обаче шефовете на червените са на друго мнение. Няма как иначе да си обясним защо управата на най-титулувания роден клуб не създава условия, за да се превръщат мачовете на армейците в празници, а в измъчени събития, които са все по-слабо посетени.
 
Феновете изпиха горчива чаша преди домакинския мач с Ботев Пловдив (1:0). Касата откъм сектор „В“ кой знае защо беше заключена. Така привържениците бяха принудени да заобикалят чак до сектор „А“, за да си купят билет за сектор „В“ и след това отново да заобикалят през целия стадион.
Неприятна изненада чакаше привържениците и пред централния сектор. Там беше отворена само една врата, пред която феновете се редяха в колона един зад друг. 
 
Опашката ни върна в позабравените времена в соца, когато хората се редяха на опашки за портокали и банани. Тогава обаче на „Армията“ имаше железен ред и дисциплина, входовете бяха отворени и червените привърженици пълнеха любимия си стадион.
 
Сега, десетилетия по-късно, има промяна, но отвратителна! Пред секторите обикалят пенсионери, които продават вестници, защото седалките са мръсни. Шефовете на ЦСКА не са си направили труда да осигурят поне няколко маси с пресни сандвичи, за да могат феновете да се подкрепят, преди да изгледат мача на любимия си отбор. Вместо това – наливна вода в пластмасови чаши от бира и меденка „Любимка“.
 
Толкова ли е сложно шефовете на ЦСКА да се размърдат и да подобрят условията на стадиона, в който са израснали легенди като Пенев, Жеков, Якимов, Трифон, Стоичков, Емо, Любо, Стилиян, Мартин, Бербатов и десетки други звезди?
 
Толкова ли е сложно управниците на „червените“ да пооправят стадиона, вместо привържениците да се измъчват, докато гледат и без това неатрактивния футбол, който им поднася провалената селекция на тандема Джарета-Стойчо Стоилов?
 
Явно обаче управниците нямат толкова време за привържениците, улисани в комисионните.
 
Така има опасност, ако новият стадион все пак бъде построен, феновете да намалеят до критичния минимум.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020