Футболистът на ЦСКА Денис Давидов беше посечен от критики в родината си. Руснакът навърши 25 години вчера, а журналистът Дмитрий Зеленов го нарече старец в сайта sport-express.com.

„Само той си е виновен. Бяха му дадени шансове, но в Денис нямаше достатъчно постоянство”, твърди неговият агент Алексей Сафонов, който му осигури преминаването в ЦСКА миналото лято. 

Журналистът твърди, че Давидов е имал потенциала да стане голяма звезда, а неговите качества са били оценени и от Фабио Капело, когато италианецът водеше руския национален отбор.

 Неговият треньор във втория отбор на Спартак Москва Евгений Бушманов пък се изказа много ласкаво за него:

„Когато работех в Спартак, в отбора нямаше много футболисти като Денис. Беше бърз, техничен с невероятно бързи крака, а в нашия шампионат нямаше подобни футболисти.

 Дмитрий Зеленов връща още по-назад лентата, като припомня за сравненията с Лионел Меси. На 18 години Денис дебютира за представителния тим на родния си клуб, а на 20 за националната гарнитура на Русия. Той добавя, че когато един младеж играе за най-популярния отбор в страната, когато има тлъст договор и е сравняван с най-добрия в света, лесно рухва.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Един от влиятелните хора в Спартак Москва Леонид Федун пък казва, че в клуба расте младият Меси в лицето на Давидов и да се внимава с хвалбите. Тежките сравнения и напрежението може би се отразяват на Денис, се допълва в статията.

Бушманов разказва за история от преди 5 години, когато е направил двойна смяна на Денис Давидов.

„По принцип талантливите футболисти имат труден характер. Веднъж го пуснах като резерва, но го замених след 5-10 минути. Излезе обиден и в съблекалнята бе казал какъв лош треньор съм. След това осъзна своята грешка. Много юноши стигат до първия отбор и в един момент започват да си мислят, че могат да направят всичко. Сравненията с Меси го подложиха на натиск от фенове, журналисти и съотборници.”

Често неговите колеги в съблекалнята са посрещали Давидов с думите „Меси дойде, значи да приключваме” пише руското издание.

След напускането на Спартак Москва в края на 2018 година Денис Давидов подписва с Нижни Новгород. В началото отново се изтъкват неговите качества от миналото, но впоследствие на терена не ги демонстрира.

Последва периода в българския ЦСКА. „Червените” подписаха с Денис Давидов през лятото на 2019 година. От тогава, руснакът има 3 официални срещи в първенството, като в нито една от тях ЦСКА не печели. Офанзивният халф игра за Купата на България, където вкара гол на Локомотив (Горна Оряховица).

„Той вече е на 25 години, но изглежда вече старец – говори се само за миналото“, пише Зеленов.