Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е убеден, че отборът е готов да спечели титлата още този сезон, но битката за нея „няма да бъде честна”. Той е оптимист, че УЕФА ще разреши на „червените” да участват в европейските клубни турнири. Шефът в ЦСКА говори още съдиите, конгреса на БФС, съдиите, Левски и новите попълнения.

"Винаги има какво да се желае по селекцията. Максималисти сме, никога не сме доволни от постигнатото. Мисля, че взехме трима много добри футболисти, които се надявам, че с играта си ще го докажат това нещо и на терена. Нуждаем се от едно-две попълнения, но не на всяка цена. Собствениците ни са изключително амбициозни хора и винаги гледат да се взимат най-добрите футболисти на възможно най-добрата цена", сподели Стойчо Стоилов в интервю пред „Диема Спорт”.

"Нашата цел е да побеждаваме Лудогорец на терена. През цялата 2017 година надигравахме Лудогорец, така и обаче не ги побеждавахме до есента, но тогава не бяха спортно-технически причините. Вече сме готови да се преборим за титлата. Оптимист съм. Знам, че имаме по-добрите футболисти. Ако не станем шампиони, знам, че причината няма да бъде спортно-техническа. Битката за титлата няма да бъде честна", убеден е главният мениджър.

„Надявам се, че нещата в БФС ще се променят. Недоволни сме от съдиите. Ние сме най-ощетеният отбор. Щом Михайлов е казал това, да види кой ги натиска тези съдии. Аз не знам един Караманджуков каква позиция има в Лудогорец? Питам каква длъжност има той? След последния мач за Купата срещу нас, подал ли си е оставката?! Не мога ад кажа, че съдиите нямат качества. Имат добри отзиви като свирят в Европа, но явно в България не им се получават нещата. Предполагам, че не е спортно-техническа причината. Има нещо друго, което им пречи. Има натиск. Как се променя два-три дена преди церемонията, Кабаков да не стане "Съдия на годината"!? Това е показателно как се натискат съдиите. Кой е избрал Съдия №1?", каза Стоилов за съдиите.

"Не искам да спекулирам с това. Собствениците ни ще се съберат преди Конгреса на БФС и ще бъде обявена официалната ни позиция. Аз съм работил и играл с Любослав Пенев. Той е един много честен и коректен човек. Това не е тайна, знае го цяла България. Мога да кажа същото и за Боби Михайлов, но това, което виждам като работа от БФС е, че хората под него спекулират с неговото доверие. Предоверил се е на някои от тях", коментира главният мениджър предстоящия конгрес за президент на БФС.

"Левски винаги е бил дразнител за ЦСКА. Изобщо не трябва да се подценяват. Няма значение дали организацията, или футболистите им са на подходящото ниво. Никога не знаеш какъв ще бъде крайният изход в мачовете срещу нас. Мога да кажа от името на ръководството на ЦСКА, че никога не е имало колебание към треньора Стамен Белчев. Всичко е било тиражирано от медиите. Изключително доволни сме от неговата работа", сподели Стоилов за вечния съперник.

"Жеферсон е участник на Копа Америка. Самият факт, че си бил избран от Дунга в националния отбор на Бразилия е нещо страхотно. Извадихме голям късмет с неговото привличане. Дано покаже качествата си. Говорим за футболист на 23 години, който е една инвестиция в бъдещето, стига да си покаже качествата. Привличането му зависеше от продажбата на Антон Недялков. Той можеше да изчака поне до лятото и тогава да си тръгне от ЦСКА. Самият той настояваше за трансфера си в Далас. Продажбата му стана със съдействието на Христо Стоичков. Жеан Карлос Бланко има необходимите качества да конкурира Фернандо Каранга. Той е много по-разнообразен нападател от него", заяви шефът за привлечените нови попълнения.

"Очаквам в края на януари КАС да вземе положително решение по казуса ни с участието в евротурнирите. Няма как Етър да се превърне в дубъл на ЦСКА. Едно е приятелството ми с Балъков, работата си е работа. За базите не мога да ви кажа нищо, защото не съм се интересувал от това нещо. Не мога да ви дам никаква информация. Познавайки Гриша Ганчев знам, че ще направи най-доброто, което може на този етап да направи с базите. Виждате какво стана с Панчарево", завърши Стоилов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018