Министър председателят на България Бойко Борисов откри тренировъчно игрище на стадион Локомотив в столичния квартал "Надежда". След събитието премиерът коментира случващото се в ЦСКА.

"Не се бъркам във футбола на теми, които не ме касаят, а и нямам право. Винаги, когато има разделение, ме притеснява (б.р. - отговаря на въпрос, притеснява ли го разделението на "червените" фенове). Феновете на ЦСКА искаха да участват в "А" група. Това искаха, това говореха. Факт е, че сега има две дружества - могат да играят, където искат. Въпросът не е в БФС и държавата, а в сърцата на ЦСКА. И цесекарите, ако седнат и направят събрание, конгрес, прегърнат се и решат, могат да играят, където искат. Повече от това, какво мога да направя", коментира Бойко Борисов пред журналистите.

На въпрос, какво ще отговорите на автентичното дружество, което изпрати писмо до вас, Борисов отговори: "Всеки ден ми пишат писма. Това, което взе купата, какво дружество е?! Сега има право да играе в "А" група. Цесекарите да се съберат и да решат какво искат. Държавата и в случая БФС мисля, че правилно взеха решение да им дадат възможност да изберат каквото искаха. Дащото чувах приказки, че държавата пречела, че не знам какво, а се разбра, че враждата между Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА."

На въпрос, свързан с базите на клуба, премиерът каза: "На стадиона на ЦСКА трябва да играе ЦСКА. Нито ще отиде Локомотив, нито Левски. Кой да им е арбитър?! Нека се разберат."