Бившият шеф в ЦСКА Александър Томов изтъкна, че именно той е извисил "армейците", а причината отборът да е във "В" група е външен натиск. „Александър Томов извисява ЦСКА. При първото идване на Томов в ЦСКА станахме шампиони. Заради измислена сума от 800 000 или 700 000 лева ни взеха лиценза за Европа. Три месеца ни деляха от титла миналата година, но отново имаше намеса и трябваше да напусна след натиск. И първият път натискът бе от подобни хора като сега", разкри политикът в предаването "Ничия земя" по Нова телевизия.

Той изтъкна, че "Кремиковци", за който отговаряше през 2008 г., не поема дългове на ЦСКА, а ЦСКА и дългове на ЦСКА в частност.

"Това стана след като висши държавници помолиха за това Прамод Митал, който имаше колебания. Той бе помолен от президента Първанов в прав текст да помогне. Митал взе решението след тази среща. С два-три дни производство на "Кремиковци" по онова време се издържаше ЦСКА за цяла година. Отборът стана шампион, но тогава се намеси Прокуратурата и каза, че Александър Томов е откраднал "Кремиковци" и ЦСКА“, добави още той.

„Не съм основен акционер от 10 месеца в ЦСКА. През 2014 година, когато ЦСКА отново бе стабилизиран и на първо място, имах нужда от нови акционери. Беше ми трудно. Помолих такива хора да влязат. Лицата Манджуков и Инджов приеха, дадоха пари и поискаха контрола. Срещу 1 милион лева инвестиция, те получиха в залог контролния пакет акции. След като поеха ангажимента, решиха, че най-доброто за ЦСКА е да мине през фалит. Отборът бе разпродаден на безценица, а той струваше пари. За мен това е престъпление, като "Кремиковци“, смята Александър Томов.

„Хората, които направиха тази история имат една илюзия, че българският футбол и Левски печелят от това. Това е една илюзия, всички губят. Да, временните страсти на Левски са удовлетворени. Те са почти планиран шампион. Ако закрият още един-два отбора, могат да си играят сами, но това е проблем на целия футбол. Изваждането на ЦСКА от "А" група е загуба за цяла България“, убеден е политикът.

„Винаги е имало политическо желание да се контролират агитките. Агитките не носят гласове. На всяка власт й се иска да контролила агитките“, добави Александър Томов.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!