Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЦСКА победи с класическото 3:0 Адмира Вакер (Австрия) в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът между двата тима е следващият четвъртък (2 август) от 20:00 часа в Австрия. Победителят от тази двойка ще играе в третия квалификационен кръг срещу победителя от двойката Стярнан (Исландия) - ФК Копенхаген (Дания).

Головете днес за ЦСКА реализираха Кирил Десподов (29, 34) и Мауридес (38-дузпа). В рамките само на 9 минути „червените“ нанесоха мощен удар. С две асистенции за първите два гола на Десподов се отличи Едвин Джеси.

Ето цялото изказване на треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро:

„Поехме риск с много офанзивен състав днес. Искахме да започнем бързо, да доминираме и в крайна сметка успяхме. Ако играе като днес, Джеси ще носи много на отбора. Това не е обичайната му позиция, но исках да играя с много бърз отбор днес. Вярвах, че Джеси може да свърши работата си добре на тази позиция и той направи така, че се оказах прав“, започна треньорът на ЦСКА.

На въпрос, за спадането на темпото през второто полувреме, Ел Маестро каза: „Със сигурност предпочитам резултат 4:0 или 5:0, треньорите винаги искат твърде много. През второто полувреме контролирахме двубоя, но беше важно да завършим този мач със суха мрежа, резултатът да е ОК. Предстои ни мач във Виена. Можехме като че ли да направим малко повече през второто полувреме (усмихва се), но по никакъв начин не мога да критикувам отбора след полувреме, като първото.“

На въпрос, как ЦСКА се промени от мачовете с Рига до днешната победа, наставникът каза: „Всяка седмица е много важна за мен. Рига беше много неподходящ съперник за нас. Винаги е сложно, когато играеш първия си мач, а те са по средата на сезона си. Рига е нетипичен тим, с много снажни играчи, с постоянни дълги топки и много борба. Щастлив съм от начина, по който играхме срещу Рига.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Трябва да играем много сериозно, защото не може да си позволим грешката и да кажем, че Адмира е слаб отбор. Те участват в лига, която е по-добра от нашата. Ако не ми вярвате, проследете ги и вижте как играят отборите там – просто трябва да бъдем професионалисти. Психически е много трудно след този резултат. Ще кажа на момчетата да играят все едно резултатът е 0:0.

Ел Маестро коментира и отсъстващите: „Бодуров е нашият капитан, много важен играч за нас. Някои направиха огромно представяне днес – Джеси изигра много добър двубой, Стивън Перейра – също. Много съм доволен, че може да разчитаме на тези момчета и че има конкуренция. Надявам се това да е здравословна и приятелска конкуренция.

А защо Ел Маестро е дал капитанската лента на Рубен Пинто? „Имаме много сплотена група, имаме двама българи и въпреки това сме най-традиционният български отбор. За да останем заедно всички, тези чуждестранни елементи също са много важни за нас и трябва да бъдат отчетени. Рубен е лидер и особено за тази бразилско-португалска група исках да им покажем, че сме заедно и харесвам много Рубен.”

Ел Маестро допълни още: „Сега вече може би малко мисля за следващия съперник. Копенхаген играе типичен скандинавски футбол. Имат чист и ясен план и стратегия как да печелят. Не е трудно да анализираш такъв противник, но е трудно да спечелиш срещу тях. За последните 10 години ЦСКА е играл един единствен път в групите на Лига Европа, а ФК Копенхаген е бил почти всяка година в групите. Със сигурност ще сме аутсайдер срещу този противник, но ще направим всичко, на което сме способни“

На въпрос, ще има ли трансфери скоро в ЦСКА, Ел Маестро отговори: „Персонално няма кого да привличам, защото не е моя работа. Може би жена ми от Виена след няколко дни (смее се). Колкото до нови играчи – трябва да говорите с клуба. Всеки нов играч с класа е добре дошъл.