ЦСКА победи Виктория (Пилзен) с 2:1 в четвъртата си контрола по време на зимния подготвителен лагер в Марбея (Испания).

Чехите поведоха с гол от дузпа на Бигел в 36-ата минута, а Едвин Джеси изравни за "червените" в 43-ата минута също от бялата точка.

Виктория, който е участник в групите на Шампионската лига и завърши трети в компанията на Реал, Рома и ЦСКА (Москва) и в чийто състав игра бившият футболист на Левски Роман Прохазка, наложи темпото в началото на двубоя.

ЦСКА създаде първото си опасно положение едва в 40-ата минута, като атаката на "червените" бе водена от Евандро, а през втората част се появи Мауридес, докато спряганият за трансфер Кирил Десподов за пореден път не игра в контрола на тима си. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

През втората част ЦСКА заигра по-добре, стигна до опасен удар на Джеси в 64-ата минута, а в 82-ата и до гол за 2:1. Енрике се възползва от грешка при изнасянето на топката от бранителите на Виктория, нахлу в наказателното поле и с шут в далечния ъгъл оформи крайния резултат - 2:1.

Победата е втора за "червените" в зимната подготовка след тази над Шанхай Шенхуа (1:0), като тимът има равенство с Бохум (1:1) и загуба от Академия Пушкаш с 1:3.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019

ЦСКА: 1. Данте Стипица, 2. Стойчо Атанасов (72-Перейра), 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Николай Бодуров, 3. Жеферсон Телес (27-Манолев), 26. Валентин Антов (46-Бикел), 6. Рубен Пинто (60- Тиаго), 15. Кристиян Малинов, 8. Едвин Джеси, 7. Жоржиньо, 10. Евандро (46-Мауридес)