Двамата чуждестранни директори в ЦСКА са в отпуск - спортно-техническият Кристиано Джарета и този на школата Пауло Кардозо. Покрай тях се очакват няколко решения, пише „Тема Спорт“.

Едното е дали Джарета изобщо ще остане в клуба. Той ще има разговор с ръководството през следващата седмица и не е изключено престоят му да бъде удължен. Италианецът беше привлечен в началото на 2019-а с договор за година и половина и съдейства за няколко трансфера, като е полезен с контактите си в своята родина.

Кардозо пък трябва да утвърди треньорския екип в школата. Двама наставници вече бяха освободени - Владимир Манчев и Атанас Борносузов. Около Манчев се появи информация, че е бил недоволен от вмешателство на Кардозо в работата му. Борносузов пък посочи като причина за напускането си това, че синът му Йоан бил трансфериран в Дженоа - поне това му обяснил португалският директор.

Иначе от първия отбор в ДЮШ слизат двама треньори - Ивайло Станев и Добри Митов. Очаква се Станев да поеме 19-годишните, а Митов някой от по-малките набори Отделно от Ботев (Пловдив) бяха привлечени Стоян Ангелов, който вероятно ще води 17 годишните, и треньорът на вратарите Илия Иванов.