ЦСКА честити рождения ден на Светослав Тодоров чрез официалния сайт на клуба: Армейци, днес своя 39-ти рожден ден празнува Светослав Тодоров. Част от юношеската му кариера преминава в ЦСКА (1993-1996 г.), а през миналия сезон беше треньор на дубъла на "червените" във Втора професионална лига.

Кариерата на Тодоров преминава през Добруджа и Литекс, а своето име записва и сред българските футболисти, състезавали се в Англия.

Тоди, както галено го наричат на Острова, получи признание от Портсмут, където през 2016 г. беше приет в "Залата на славата" на клуба. За южняците за пет сезона записа близо 80 мача, в които отбеляза 33 попадения. Още в първия си сезон с екипа на "помпи" Тодоров стана голмайстор на Чемпиъншип с 26 гола и помогна за влизането на отбора във Висшата лига на Англия.

На Острова е играл още за Уест Хям, Уигън и Чарлтън, а в чужбина и за украинския Ховерла.

Част е от националния отбор на България в периода 1998-2007 г., като в 41 мача реализира 7 гола.

През 2015-2016 г. беше селекционер на националния отбор до 19 години.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на ЦСКА пожелават на Светослав Тодоров много здраве, щастие, лични и професионални успехи. Екипът на БЛИЦ също честити празника на голмайстора и му желае още радостни мигове във футбола!