ЦСКА се е разбрал с Ал Ахли (Кайро) за продажбата на Али Соу. Един от водещите египетски сайтове „Elwatan Sport“ съобщава, че двата клуба са си стиснали ръцете, а сделката ще е на стойност 4 млн. евро. Соу пък ще подпише договор за 4,5 години. От медията уточняват, че остава единствено Бордът на директорите на Ал Ахли да одобри трансфера.

Шефът в египетския гранд Амир Тауфик е пътувал до София, за да финализира преговорите. Тази информация беше съобщена от известния бивш вратар Ахмед Шобеир, който пази на световното през 1990 година, а сега е тв журналист.

“Директорът, който отговаря за подписването на договори в Ал Ахли - Амир Тауфик, е заминал за България, за да завърши преговорите с ЦСКА за Али Соу”, обяви Шобеир, който има над 100 мача за Египет.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първоначално клубът Ал Ахли е предложил 2,5 млн., а от ЦСКА са пожелали по-висока сума. Исканията на „червените“ са нараснали допълнителни, след като са получили и други оферти за Соу. В крайна сметка след още преговори се е стигнало до споразумение за 4 млн. евро.

Соу завърши есента като водещ реализатор на ЦСКА в елита с 9 гола. Той е и №1 в отбора по попадения за 2019-а с 21. “Армейците” придобиха правата му от Киево точно преди година, като италианците запазиха процент от бъдеща трансферна сума.

Ако сделката стане окончателно факт, ЦСКА ще осъществи поредната си сериозна продажба през последните години. Миналия януари Кирил Десподов бе трансфериран в Каляри за 4 млн. евро.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020