Отборът на ЦСКА до 19 години направи нова решителна крачка към златото в Елитната група. "Армейците" победиха Верея с 6:1 в мач, който се игра на базата в Панчарево. В същото време Славия загуби своя двубой (0:2 от Левски) и така "червените" вече имат преднина от 3 точки и се нуждаят само от 1 победа в оставащите две срещи, за да се поздравят с титлата.

Момчетата на Ивайло Станев натиснаха съперника още от първата минута и резултатът не закъсня, пише CSKA.BG. След 15 минути игра защитата на гостите се пропука и Радослав Живков откри. Отново той удвои аванса на "червените" с глава в 22 минута. Още три минути по-късно капитанът Валентин Антов бе най-съобразителен в наказателното поле на Верея и направи преднината на ЦСКА класическа - 3:0. До края на първото полувреме "армейците" създадоха още няколко добри положения, а минута преди края му Радослав Живков оформи своя хеттрик след добра атака.

На полувремето Ивайло Станев направи три промени. Асен Георгиев, Митко Митков и Хосеин Трайков се появиха на мястото на Радослав Живков, Иван Турицов и Добромир Бонев. "Aрмейците" продължиха с натиска, а в игра се появи и Михаил Кулов, който замени Георги Костов. Убедителният резултат даде възможност на "червените" да намалят темпото с оглед и на предстоящия в събота важен мач на ЦСКА II. Все пак логичното се случи и Кулов вкара пети гол за ЦСКА. 15 минути преди края Иван Митрев също се записа сред голмайсторите. Гостите успяха да върнат един гол в края на мача. В последните минути "армейците" създадоха още няколко голови положения, но резултатът се запази без промяна.

В следващия кръг момчетата на Ивайло Станев гостуват на Локомотив (Пловдив), а в последния мач приемат Ботев (Враца).

ЦСКА U19 - Верея U19 6:1 
Голмайстори за "червените": Живков - 3, Антов, Кулов, Митрев

Съставът на ЦСКА: Борис Груев (в), Мартин Симеонов, Иван Турицов, Валентин Антов (к), Георги Костов, Петър Петров, Айкут Рамадан, Даниел Йорданов, Добримир Бонев, Иван Митрев, Радослав Живков
Резерви: Слави Петров (в), Михаил Кулов, Николай Янков, Митко Митков, Асен Георгиев, Хосеин Трайков
Треньор: Ивайло Станев