Финалистът за Купата на България ЦСКА се наложи с категоричното 10:0 срещу Германея (Сапарева баня) за 27-ата си поредна победа в Югозападната "В" група. "Червените" гостуваха на своя стадион "Българска армия" за двубоя от 29-ия кръг и без проблем се наложиха срещу аутсайдера.

Костадин Хазуров и Николай Цветков се скъсаха да бележат в срещата днес. Първият отбеляза шест гола, а Демона добави другите четири.

Двубоят беше ръководен от изцяло женска съдийска бригада, начело с русата красавица Християна Гутева, на която асистираха Павлета Рашкова и Антоанета Панчева. Четвърти рефер пък беше Димитрона Милкова.

За мача с Германея Христо Янев даде почивка на почти всички герои от победата с 2:0 над Берое в сряда, след която ЦСКА се класира на финал за Купата на България (4:0 общ резултат). Отново от първата минута започнаха само Божидар Чорбаджийски, Самир Аясс и Николай Цветков. Именно Демона и Хазуров привлякоха вниманието днес.

Началото на головото шоу беше дадено в 7-ата минута, когато Хазуров се разписа отблизо с глава след центриране от корнер - 0:1. Таранът на ЦСКА продължи да играе много силно и след по-малко от половин час вече беше оформил своя хеттрик. В 10-ата минута Гутева отсъди дузпа за фаул срещу Хазуров, която потърпевшият отбеляза. В 29-ата голмайсторът на "червените" отново попадна в прегръдките на съотборниците си. Петър Витанов нанесе удар по земя, топката се насочи към Хазуров, който я отклони с пета и тя попадна за трети път в мрежата на Германея - 0:3.

След това Момчил Цветанов вкара, но попадението беше отменено поради маркирана засада.

В 34-ата минута Николай Цветков вкара за сефте в този мач. Демона се разписа от около 25 метра, след като завари неподготвен стража на Германея - Спасов.

До почивката ЦСКА стигна до преднина от 6:0. В 41-ата минута Цветков вкара директно от пряк свободен удар от около 30 метра за 5:0, а в 43-ата Хазуров отбеляза четвъртия си гол. Момчил Цветанов се озова сам срещу вратаря на Германея, но беше съборен на границата на наказателното поле, топката обаче попадна в Хазуров и той с лекота вкара в празната врата.

През втората част "червените" вкараха още четири гола. В 60-ата Цветков отбеляза за 0:7 със силен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле. Демона също направи хеттрик, продължавайки с Хазуров да нижат гол след гол. Само 120 секунди по-късно тарантът на ЦСКА направи 0:8. Този път Хазуров вкара с диагонален изстрел.

В 72-ата Цветков направи 0:9 със запазената си марка - гол от далечна дистанция. Хазуров получи извеждащо подаване, Спасов излезе и пресече паса, но прати топката в краката на Демона, който почти от центъра на терена я изпрати в празната врата.

Три минути преди края Хазуров се разписа след асистенция на Александър Александров и ЦСКА постигна нова победа с двуцифрен резултат - 10:0.

ГЕРМАНЕЯ (Сапарева баня) - ЦСКА 0:10

0:1 Костадин Хазуров (7), 0:2 Костадин Хазуров (10), 0:3 Костадин Хазуров (29), 0:4 Николай Цветков (34), 0:5 Николай Цветков (41), 0:6 Костадин Хазуров (43), 0:7 Николай Цветков (60), 0:8 Костадин Хазуров (62), 0:9 Николай Цветков (72), 0:10 Костадин Хазуров (87)
 


Двубоят по минути с БЛИЦ
1 -  svirkata.jpg Начало на мача.
7 -  ГОООЛ! ЦСКА открива резултата - 0:1! Костадин Хазуров бележи с глава след центриране от корнер.
10 -
ГОООЛ! Костадин Хазуров удвоява от дузпа, която сам изработи - 0:2. Нападателят на "червените" беше фаулиран в наказателното поле на Германея и съдийката Християна Гутева правилно посочи бялата точка.
29 -
ГОООЛ! Хазуров с хеттрик след по-малко от половин час игра, ЦСКА вече води с 3:0! Александър Александров получи топката в наказателното поле на Германея и върна към Петър Витанов, който стреля, но Хазуров я отклони в мрежата.
34 -
ГОООЛ! Николай Цветков също бележи - 4:0 за ЦСКА! Вратарят на Германея изпълни лошо непряк свободен удар и парти топката в краката на Демона, който от около 25 метра вкара.
41 -
  ГОООЛ! Николай Цветков бележи директно от пряк свободен удар от около 30 метра - 5:0 за ЦСКА.
43 -
ГОООЛ! Момчил Цветанов се озова сам срещу вратаря на Германея, но е съборен на границата на наказателното поле, топката обаче попадна в Хазуров и той с лекота вкара в празната врата. ЦСКА повежда с 6:0.
45 - Край на първото полувреме.
-------
46 -  svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 - ГРЕДА! Хазуров удари страничния стълб, а Стоев спаси добавката на Цветанов.
60 - ГОООЛ! Николай Цветков също с хеттрик след силен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле, ЦСКА повежда със 7:0.
62 -
ГОООЛ! Пети гол на Хазуров след изстрел по диагонал - 0:8!
72 -  ГОООЛ! Четвърти гол на Николай Цветков и ЦСКА повежда с 9:0! Вратарят на Германея излезе и пресече пас на Хазуров, но прати топката в краката на Демона, който почти от центъра на терена я изпрати в празната врата.
87 - Хазуров пада за дузпа, съдийката Християна Гутева е безмълвна.
87 -  ГОООЛ! Хазуров с шести гол - 10:0 за ЦСКА! Таранът отбеляза след асистенция на Александър Александров.
90 - Добавеното време е 2 минути.
90+2 - Край на мача. ЦСКА прегази Германея (Сапарева баня) с 10:0.


ЦСКА: Стоян Колев, Васил Попов, Божидар Чорбаджийски (46  smqna.jpg Павел Головодов), Николай Дичев, Виктор Райчев jalt.jpg (54  smqna.jpg Милен Кикарин jalt.jpg ), Петър Витанов, Самир Аясс (59 smqna.jpg  Йордан Йорданов), Николай Цветков , Момчил Цветанов, Александър Александров, Костадин Хазуров
Резерви: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Ангел Грънчов, Милен Кикарин, Борис Галчев, Йордан Йорданов, Павел Головодов
Tреньор: Христо Янев

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Християна Гутева
Жълти картони: Виктор Райчев, Милен Кикарин (ЦСКА)

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!