Един от треньорите на ЦСКА ще проследи част от контролите на Осиек на австрийска земя, пише "Тема Спорт". Престоят на двата отбора в алпийската страна съвпада. "Армейците" ще играят срещу хърватите, ако в първия квалификационен кръг на Лига Европа отстранят черногорския ОФК Титоград (Подгорица).

Първият летен спаринг на Осиек ще е в сряда срещу румънския шампион ЧФР Клуж. В Австрия отборът ще играе също с Баник Острава, Матерсбург и ФК Копенхаген.

Футболистите на хърватския отбор са отседнали на стотина километра от базата на „червените“, но ще останат в Австрия по-дълго – спарингът с Копенхаген е на 8 юли, а ЦСКА се прибира на 4-и.

„Армейците“ ще имат предимство по броя изиграни официални мачове срещу Осиек, ако стигнат до сблъсък с хърватския опонент. Двубоите от втория квалификационен кръг на Лига Европа ще са на 25 юли и 1 август. До този момент „червените“ ще са играли два пъти с Титоград и два пъти в първенството с Етър и Черно море. Осиек има един официален двубой дотогава – на старта на първенството срещу Славен Копривница.

Хърватският клуб на този етап е привлякъл един футболист – нападателят Антонио Манце, за когото е платил около 1 милион евро на словашкия Тренчин. През пролетта Манце бе под наем в Нант.

Припомняме, че Oсиек е бившият тим на консултанта в ЦСКА Люпко Петрович. Именитият специалист е бил в хърватския клуб през 1967-79 като играч и през 1984-87 като треньор.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа