Утре ЦСКА ще изиграе третата си приятелска среща на австрийска земя. До този момент възпитаниците на Нестор Ел Маестро изиграха два контролни мача в Австрия, които спечелиха срещу отборите на Нагасаки от Япония (3:0) и УФА от Русия (2:1).

"Червените" ще се изправят срещу шампиона на Украйна - Шахтьор (Донецк). Това е и най-сериозният отбор, срещу когото те ще играят преди първия официален мач от турнира Лига Европа на 12 юли срещу Рига, информират от ЦСКА на сайта си.

Шахтьор (Донецк) е един от двата най-титулувани отбора в Украйна и действащ шампион на страната от последните две години. Отборът има общо 11 шампионски титли, като изостава само с 3 от другия украински гранд Динамо (Киев). 

От това лято в редиците на „миньорите”, както ги наричат, се подвизава и един от любимците на "Червена България" - Жуниор Мораеш, който премина в Шахтьор от Динамо (Киев). Любопитен е фактът, че досега ЦСКА се изправи два пъти срещу отбор, в който играе Мораеш, но той не можа да играе в нито една от двете приятелски срещи заради контузии. Сега обаче той е здрав и вероятно ще го видим на терена утре, след като взе участие в първата контрола на "оранжево-черните" срещу вицешампиона на Дания - Брьондби, спечелена от Шахтьор с 3:2.

Именно датчаните пък са последния съперник на ЦСКА по време на подготвителния лагер в Австрия. Двубоят с Брьондби е на 2 юли от 19:00 часа.