Ръководството на ЦСКА реагира остро на назначението на Никола Попов за съдия за финалния мач на турнира за Купата на България с Левски. Голямата битка е в неделя от 17:00 часа.

Припомняме, че фаворит за това да ръководи дербито бе Георги Кабаков, който бе пратен за битката на дъното между Ботев (Враца) и Царско село в понеделник.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ето какво написаха от ЦСКА:

Армейци,

ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага „бомба“ в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък. Общоизвестен факт са приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов.

Отделно от това, имаме други сериозни притеснения и основания да смятаме, че в подобна среща с огромен залог главният съдия може да се превърне в главен герой. А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин, за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните.