ЦСКА опитва да привлече бразилеца Уесли Ната от Царско село, като предстоят финални преговори между двата клуба. Както БЛИЦ първи разкри още на 19 декември, "червените" желаят бившия футболист на Шапекоензе и съотборника му в столичния тим Родни Антуи

Ръководствата на ЦСКА и Царско село уточняват какъв процент от евентуален следващ трансфер на Ната ще влезе в касата на клуба от Околовръстното.

24-годишният бразилец е поливалентен играч и може да бъде използван и на фланга. В началото на кариерата си пък е бил и нападател, но Никола Спасов предпочита да го пуска в халфовата линия. Бразилецът е добър в отнемането на топката, включва се добре при статичните положения - именно така вкара на варненци.

Уесли Ната е роден на 18 април 1995 година в Порто Алегре, висок е 183 сантиметра, по-силният му крак е десният. Юноша е на Шапекоензе, а в различни периоди от кариерата си е преотстъпван в Атлетико Гоянензе, Жувентуд и Бая.

През 2016 г. Уесли Ната е част от Шапекоензе, но само два месеца преди самолетната катастрофа на отбора е преотстъпен на Байя. След трагедията Ната се завръща в клуба си и участва във възстановяването му.

От началото на сезона Ната има 17 мача и 2 гола в efbet Лига. Разписа се при домакинското равенство с Черно море (1:1), както и при визитата на Витоша, която бе загубена с 2:3. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020