ЦСКА загуби с 0:1 контролата от германския Вердер Бремен, играна в Цел ам Цилер (Австрия).

За "червените" като титуляри започнаха новите попълнения - Яник Уайлдшът и Хамза Чатакович, а по-късно на терена се появи и завърналият се след наем в Болоня Валентин Антов. За германците пък сред стартовите 11 беше  младежкият национал на България Илия Груев.

Срещата започна с натиск на германците, които организираха няколко опасни набега, но те не завършиха със сериозни удари по посока на българската врата. От своя страна ЦСКА спечели корнер в 11-ата минута. Кери центрира към Матей, който засече с глава, но над напречната греда.

Четири минути по-късно Матай отново стреля с глава, този път след центриране от фаул, но покрай лявата греда. В 38-ата минута Кери получи от Вилдсхут, влезе навътре и шутира с левия крак, но в аут. Пет минути след това опасен диагонален удар на Нанкиши премина на сантиметри покрай лявата греда. В края на полувремето Мазику бе изритан грубо отзад и напусна контузен терена, а на негово място се появи Митков.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 56-ата минута Вердер изпусна първото чисто голово положение в проверката. Сержент излезе очи в очи в Бусато и предпочете да стреля, а не да подаде към свой съотборник, намиращ се на празна врата, което се оказа грешка, тъй като стражът на ЦСКА - София спаси неговия изстрел.

Малко след това реферът вдигна червен картон на играч от Вердер, но германците продължиха с 11 човека. В 68-ата минута завърналият се от наем в Болоня Валентин Антов отново се появи в игра за ЦСКА на мястото на Варела.

В 73-ата минута Йоан Баи осъществи отличен пробив по лявото крило, финтира противников футболист и стреля фалцово с десния крак в напречната греда.

Десет минути по-късно Йоханес Егещайн реализира след центриране от корнер и удар с глава за крайното 1:0.

"Червените" можеха да изравнят секунди по-късно, когато активния Баи шутира от близка дистанция, но стражът на германците изби. В 87-ата минута Йомов центрира от фаул към Гълъбов, защитникът надскочи съперник и отправи удар с глава, но в ръцете на Цетерер.

Това бе трета проверка за ЦСКА на австрийска земя след победата с 1:0 над Вакер (Инсбрук) и загубата с 1:2 от гръцкия гранд Олимпиакос. Последната проверка на ЦСКА е срещу Карабах на 7 юли (сряда).
 

ЦСКА: 25. Густаво Бусато (в) (Алекс Божев), 18. Брадли Мазику (Митко Митков 46'), 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов , 3. Жеферсон Телес (к), 4. Яник Вилдшут (Асен Дончев), 11. Хамза Чатакович (Йоан Баи), 8. Греъм Кери (Георги Йомов), 5. Федерико Варела (Валентин Антов 69'), 17. Бисмарк Чарлс (Ахмед Ахмедов 46' - Радослав Живков)