"Нова Броудкастинг Груп", която държи тв правата за излъчване на "А" група, Купата на България и Суперкупата, обмисля да дава и "Б" група от новия сезон, съобщава "Тема Спорт". Основната причина за интереса към втория ни ешелон е, че от следващия шампионат там ще се включат Литекс и ЦСКА. Ловчанлии бяха извадени от елита и пратени в "Б" група заради прекратения мач с Левски на „Герена", а "армейците" са убедителен лидер в Югозападната "В" група. Планират се по 2 или 3 мача на кръг, които ще вървят по платените канали Диема Спорт и Диема Спорт 2.

Всичко по отношение на "Б" група обаче може да остане на ниво планове, ако през лятото се стигне до създаването на Висша лига, каквато анонсира президентът на БФС Борислав Михайлов. Очаква се в нея да бъдат поканени ЦСКА, Литекс и Локомотив (София). Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев (б.а. - член на Изпълкома) вече на няколко пъти обяви, че е "за". Той е собственик на фирмата "Футбол Про Медиа", която продава правата за родния футбол. А оттам отчитат спад на интереса към продукта без ЦСКА в "А" група.

При създаването на Висша лига ще бъде подписан и нов договор за тв правата, като "Нова Броудкастинг Груп" ще е с предимство. През август 2014 година контрактът с ТВ7 бе прекратен и мачовете за миналия и този шампионат отидоха в Нова телевизия. Двата сезона са част от договора на ТВ7, като бе добавен и следващият 2016/17.

ЦСКА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА, ЗИМА 2016

НОВИ: Николай Дичев (защитник)
НАПУСНАЛИ: Радой Божилов, Владислав Узунов, Иво Иванов

ПОДГОТОВКА
11 януари - първа тренировка
12 януари - лагер в Анталия
27 януари - 12 февруари - лагер в Александруполис

КОНТРОЛИ
21 януари, ЦСКА - Александрия (Украйна) 4:2
1 февруари, ЦСКА - Ксанти 0:1
3 февруари, ЦСКА - Пантракикос 2:2
7 февруари, ЦСКА - Византион (трета дивизия) - отменена
14 февруари, ЦСКА - Дунав (Русе) 6:0

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА