Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

ЦСКА гостува на ФК Копенхаген в среща-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Датският тим има предимство след успеха с 2:1 в първия мач през миналата седмица.

За да се класират за следващата фаза, „червените“ ще трябва да последват примера на словенския Горица от сезон 2004/05 на Шампионската лига. Тогава в квалификационните кръгове ФК Копенхаген печели с 2:1 като гост, но на реванша у дома претърпява огромна катастрофа – кошмарна загуба с 0:5. Това е и единственото домакинско поражение на „лъвовете“ у дома срещу балкански отбори.

Лошата новина от статистическа гледна точка за ЦСКА произлиза от факта, че български отбор никога не е продължавал напред след загуба 1:2 като домакин в първия мач.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Българските гостувания в Дания през XXI век винаги приключват с равенства. Националите правят два пъти 1:1. На клубно ниво също има три хикса. Левски прави 1:1 с Брьондби. Берое завършва 0:0 срещу същия съперник, а при такъв резултат се разделиха Лудогорец и ФК Копенхаген през 2017 г.

В четирите си досегашни гостувания ЦСКА има само една победа в Скандинавия. Успехът с 2:1 над финландския Хака през сезон 1970/71. Записани са загуби с 0:1 от шведския Малмьо (1960/61) и исландския КА Акурейри (1990/91), както и нулево равенство с Молде (1998/99).

ФК КОПЕНХАГЕН – ЦСКА
(в първия мач 2:1)

Днес от 19:30 часа по БНТ 1 и БНТ HD
Копенхаген, „Паркен“
Съдия: Хамит Умут Мелер (Турция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ФК Копенхаген: Йоронен, Анкерсен, Бйеланд, Папаянопулос, Бойлесен, Зека, Квист, Томсен, Фишер, Н`Дойе, Кодро
Контузени: няма
Наказани: няма

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Бодуров, Перейра, Лясков, пинто, Бикел, Десподов, Малинов, Тиаго, Мауридес
Контузени: Енрике, Жеферсон, Жоржиньо
Наказани: Чорбаджийски

Баланс: 1 мач, 1 победа за ФК Копенхаген, г.р. 2:1 за ФК Копенхаген

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019