ЦСКА спечели с 2:1 срещу ДИТ в мач от 25-ия кръг на Елитната юношеска група до 15 години, Югозападна зона. Гол в последната минута на добавеното време донесе успеха на отбора на Сашо Борисов. Двубоят се игра на изкуствения терен на комплекс "Царско село".

"Армейците" започнаха силно срещата и още в третата минута откриха резултата. Никола Иванов се разписа с глава след центриране от ъглов удар за 1:0.

В 28-ата минута защитникът на ЦСКА Николай Рагин и вратарят Кристиян Сотиров не се разбраха кой да изчисти топката. Нападателят на ДИТ Владимир Николов се възползва по най-добрия начин от ситуацията и прехвърли стража на "червените" за 1:1.

В добавеното време ЦСКА имаше възможност да изпълни два корнера. При втория играчите на ДИТ не се намесиха по най-добрия начин и след разбъркване в наказателното поле резервата Викторио Георгиев донесе победата на „армейците” - 2:1.

„Драматична победа. Равностоен мач. Използвахме своите шансове в края на мача. Късметът беше на наша страна. Ние сами създадохме положението за гола на ДИТ и те вкараха след наши грешки. Допуснахме елементарен гол. През второто полувреме нямаше идея в нашата игра, нямаше разиграване. При центриранията имахме предимство, защото имаме доста ръстови футболисти”, заяви пред Viasport.bg треньорът на ЦСКА Сашо Борисов.

Любопитно е да се отбележи, че треньорът на ДИТ Ивайло Василев е юноша на ЦСКА. Той беше част от отбора на родените през 1987 година, с който спечели шампионска титла преди 12 г.

„Иво е амбициозно момче, иска да се доказва като треньор”, заяви Сашо Борисов за своя колега.

Треньорът на ДИТ Ивайло Василев коментира слабостите на своя отбор при статичните положения, след които паднаха двата гола за ЦСКА. „На тактическите тренировки наблегнахме на това нещо, но в тази възраст в ЦСКА има по-високи момчета и те се възползваха от своите качества. Ние изпуснахме четири, пет положения преди втория гол за ЦСКА”, обясни Василев след края на мача.