Ръководството на ЦСКА ще започне преговори за нов договор с халфа Тиаго Родригес, пише "Тема Спорт". Настоящият контракт на португалеца е до юни 2019-а. Това означава, че от януари той ще е свободен да преговаря с всеки клуб. За да избегне това и да не го изпусне, ЦСКА ще му предложи нов договор. Идеята е настоящият му да бъде удължен за още 2 години - до 2021 г.

Очаква се в близките дни „армейците“ и Тиаго Родригес да седнат на масата за преговори. Най-вероятно двете страни бързо ще се разберат и контрактът на полузащитника ще бъде удължен. През последната седмица нови договори с ЦСКА подписаха Десподов и Малинов, парафирайки до 2022 година.

Тиаго дойде на "Армията" през лятото на 2017-а и парафира за 24 месеца. Той е бивш футболист на Порто, но не успява да се наложи в тима и е преотстъпван на Витория Гимараиш, Насионал Мадейра и Маритимо. Португалецът бързо се утвърди в състава и в момента е един от основните изпълнители в схемата на Нестор Ел Маестро. През миналия сезон записа 9 гола и 15 асистенции в шампионата.

Вкара на Рига в първия мач от квалификациите за Лига Европа, в неделя се разписа и за успеха срещу Витоша Бистрица. Общо има 11 попадения на сметката си с червения екип. Ръководството на ЦСКА държи на всяка цена да запази играча за по-дълъг период. 26-годишният халф е следен от клубове от родината му.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018
Първа лига - сезон 2018/2019