Двама младоци подписаха първи професионални договори с ЦСКА, съобщиха от клуба. Това са юношеските национали Иван Митрев и Асен Дончев. Наскоро други шестима юноши също се сдобиха с професионални контракти и така вече осем от рожбите на детско-юношеската ни школа са част от първия отбор на "червените".

Асен Дончев е роден през 2001 година в Благоевград. Играе като десен защитник, но може да играе и като дясно крило. През последния сезон 2019/2020 г. става шампион на България с ЦСКА U19, с треньор Даниел Моралес, като освен отлични игри в защита успява да отбележи 9 гола и да се отчете с 5 асистенции. Прави дебют в мъжкия отбор на ЦСКА през 2018-а в контрола срещу Марица (Пловдив). Това лято започва подготовка с Литекс, като в 5 контролни срещи отбеляза 4 гола и силните му изяви не остават незабелязани от старши треньора Стамен Белчев, който го привлича в първия тим на ЦСКА, където ще бъде конкуренция на Иван Турицов.

Иван Митрев е роден през 1999 година в град Сандански. Играе еднакво добре като ляв и десен атакуващ халф. При юношите печели три пъти Купата на България, а през сезон 2016/2017 г. става шампион на страната с ЦСКА U19, под ръководството на старши треньора Ивайло Станев. Официалният му дебют в първия тим е през 2018 година - 1:0 срещу Берое на "Армията" в мач от последния кръг на шампионата. След това играе два сезона под наем във Втора лига, където записва над 40 мача с екипа на Литекс, в които реализира 17 попадения и прави 9 асистенции. До края на есенния полусезон Митрев ще продължи да трупа опит в мъжкия футбол с отбора на Живко Желев, където е неизменен титуляр, добавиха "червените" на сайта си cska.bg.