ЦСКА поздрави тримата свои играчи, получили награди от "Футболист на годината".

Валентин Антов беше избран за защитни на годината, Тиаго беше избран за полузащитник номер 1 иу нас, а Али Соу за чужденец на годината. Отделно Антов завърши на втора позиция за приза Футболист на годината, където отстъпи на Димитър Илиев.

Ето какво написаха от ЦСКА след церемонията:

Армейци,

тази вечер се проведе 60-ата юбилейна церемония по връчване на наградите "Футболист на годината". За пръв път в историята събитието се проведе изцяло онлайн, заради пандемията от коронавирус. Както винаги футболисти на ЦСКА бяха сред номинираните в почти всички категории, а трима спечелиха призовите места в отделните категории за най-добър играч през 2020 година.

Нападателят Али Соу напълно заслужено бе избран за най-добър чужденец в Първа лига с цели 41 гласа.

Валентин Антов пък спечели приза за най-добър защитник с 37 гласа. Юношата на ЦСКА благодари на Петър Занев, който също бе от номинираните, както и на всички свои съотборници и треньори в отбора. Сподели също така, че срещу Един Джеко му е било най-трудно на зеления терен през изминалата година.

Атакуващият халф на армейците Тиаго Родригез спечели приза за най-добър полузащитник в България. Португалецът, който получи 24 гласа благодари на всички за признанието и обяви, че е изключително щастлив от тази награда.

Бившият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев, под чието ръководство отборът ни се класира за пръв път от десет години насам в груповата фаза на Лига Европа стана втори в анкетата за треньор на годината.

За Футболист на годината за втори пореден път бе избран Димитър Илиев, който през кариерата си е защитавал червената фланелка. Втори в класацията е отличеният за най-добър защитник за 2020 година Валентин Антов, който събра 126 точки в журналистическия вот и остана на крачка от върха, но лично спортният министър Красен Кралев обяви, че таланти като него са бъдещето на българския футбол.

Честито на всички победители и отличени!